Akdeniz »

Cuma İçten’den Kürtlere Dair İlginç Açıklamalar

İçten, seçim sonuçlarıyla ilgili dikkat çeken tespitlerde bulunarak, Kürtlerin AK Parti’den vazgeçmeyeceğini ifade etti. Ayrıca, aday listelerinin halkın beklentilerini karşılamadığını belirtti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yaptığı açıklamada Kürtlerin AK Parti’ye olan sevgisinin devam ettiğini dile getirerek, “Kürtler, sevgili olarak gördükleri AK Parti’yi terk etmedi. Zira onlar AK Partisiz yapamaz. Küskünlükleri geçince yeniden AK Parti’ye döneceklerinden emin olun” dedi. Bu açıklamalarını seçim sonuçları üzerine dikkat çekici tespitlerle destekleyen İçten, özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki oy kaybına dikkat çekti.



Seçim Sonuçları Üzerine Değerlendirmeler

İçten, yurt içi ve yurt dışında seçim kampanyalarına katıldığını ve seçim sonuçlarının bazı kesimler tarafından AK Parti’nin yenilgisi olarak değerlendirilmesine katılmadığını belirtti. Dördüncü kez girdiği genel seçimlerde %41 oranında oy alarak birinci olmalarının Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan İçten, “Ancak bu sonuç beklediğimiz bir sonuç değildi. AK Parti, bu seçim sonuçları hakkında ciddi bir çalışma yapacak ve eksiklikleri tespit edip ortaya koyacaktır,” ifadelerini kullandı.

İçten, AK Parti’nin bu seçimdeki başarısızlığının birçok sebebi olduğunu, bunların başında ise aday listelerinin geldiğini ifade etti. Listelerin vatandaşların isteklerine uygun olarak oluşturulmadığını belirten İçten, “Bu saatten sonra sahici tespitler yapmak ülkemiz başta olmak üzere partimizin de yararına olacaktır,” dedi.



Demografik Yapının Göz Ardı Edilmesi

İçten, seçim sürecinde Avrupa’da 5 ülke, Türkiye’de ise 8 il ve 33 ilçede çalışmalara katıldığını belirtti. Aday listeleriyle ilgili eleştirilerin başında demografik yapı ve siyasi eğilimlere dikkat edilmediği konusunun geldiğini ifade etti. “Özellikle İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Adana gibi illerde vatandaşların çeşitliliği listelere yansımadı,” diyen İçten, AK Parti’nin başlattığı temayül yoklamalarının toplumsal düşünceleri yeterince yansıtamadığını belirtti.

Seçmenlerin HDP’ye kaymalarını eleştirmenin doğru olmadığını vurgulayan İçten, HDP’nin tek başına Kürtlerin partisi olamayacağını, AK Parti’nin bölgede birçok ilde birinci olduğunu ifade etti. “Kürtler kimsenin tekelinde değildir. Ülke tarihinde ilk defa AK Parti iktidarı Kürtlerin temel haklarını vermiştir,” şeklinde konuştu.



HDP'nin Sorunları ve Gelecek Vizyonu

HDP’nin silah bırakması için PKK’ya çağrıda bulunması gerektiğini belirten İçten, “Bölgede şiddete son verilmeli, kaçırılan insanlar serbest bırakılmalıdır,” dedi. İçten, HDP’nin kendisine oy veren ya da vermeyen herkese yaşam hakkı tanıması gerektiğini ifade etti. “Kürtler huzur, barış ve kardeşlik istiyor,” dedi.

Son olarak, Cuma İçten, sandıktan çıkan iradeye herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirterek, “Bu sonuçlara göre halk, AK Parti’nin koalisyon kurup ülkeyi yönetmesini istiyor. Biz gerekli dersleri çıkartacağız ve hatalarımızı düzelteceğiz,” ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.