Akdeniz »

Nazilli'de 120 Bin TL'lik Telefon Dolandırıcılığı Vakası

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşanan telefon dolandırıcılığında, dolandırıcılar bir kişiden 120 bin TL para ve ziynet eşyası aldı.

Nazilli'de yaşayan 73 yaşındaki Ahmet Çetinkaya, Almanya'dan tatil için döndüğünde kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar, Çetinkaya'dan paralarını ve ziynet eşyalarını çöp kutusuna bırakmasını talep etti.

Olay, Nazilli'de Ahmet Çetinkaya'nın telefonla arandığı sırada gerçekleşti. Dolandırıcılar, kendilerini savcı olarak tanıtarak Çetinkaya'dan para ve ziynet eşyası istemekteydi. Çetinkaya, bu kişilerin yönlendirmesiyle tam 120 bin TL'lik bir miktarı çöp kutusuna bırakmak zorunda kaldı.

Polis Ekiplerinin İncelemesi
Olayın ardından, yerel esnafın dükkanlarındaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüpheli şahısların görüntülerine ulaştı. İlk olarak, dolandırıcıların olay saatinde bölgedeki çöp kutusunun yakınında bir araya geldikleri ortaya çıktı. Birinci şahsın telefonla konuşarak çöp kutusunun yanına gelmesi ve ikinci şahsın bisikletle geçerek ona bilgi vermesi dikkat çekti. Son olarak, üçüncü şüpheli şahsın elinde poşetle çöp kutusuna yaklaşması kameraya yansıdı.

Dolandırıcılığın Detayları
Ahmet Çetinkaya, dolandırıcıların önce kendisine parası ve ziynet eşyası olup olmadığını sorduklarını belirtirken, kendisinin de 'evet' yanıtını verdiğini söyledi. Ardından dolandırıcılar, paralarını postaneye yatırmasını istedi. Postane çalışanları, durumu garipsedikleri için hemen polise haber verdi. Ancak dolandırıcılar, Çetinkaya’dan çöp kutusuna para poşetini bırakmasını talep etti. Çetinkaya, içinde 120 bin TL ve ziynet eşyalarının bulunduğu poşeti çöp kutusuna koyarak olay yerinden uzaklaştı.

Mağdurun Duyguları
Ahmet Çetinkaya, dolandırıcılığın ardından gözyaşlarına hakim olamadı. “Emeklerim 5 dakikada yok oldu” diyen Çetinkaya, bu durumu yaşamanın acı olduğunu ifade etti. Dolandırıcıların kendisini savcı olarak tanıtmalarının ardından, mağduriyet yaşadığını belirtti. Çetinkaya, “Bu tür dolandırıcıların eline düşmemek için dikkatli olunmalı” diyerek diğer kişilere de uyarıda bulundu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.