Akdeniz »

Hatice Tekin'den "Şehirler Arası": Kitap Sürecin Sonucu

Yazar Hatice Tekin, “Şehirler Arası” isimli öykü kitabının yazım sürecini ve duygu durumunu paylaştı. Kitap, Tekin’in yazma serüveninin bir sonucu olarak okuyucularla buluştu.

Hatice Tekin, Şule Yayınları’ndan çıkan “Şehirler Arası” isimli kitabıyla edebiyat dünyasına adım attı. Tekin, yazmanın bir süreç değil sonuç olduğunu belirterek, öykülerinin kitaplaşmasını bir bebeği süsleyip misafirlere göstermekle kıyasladı. Bu yeni eser, Tekin’in edebiyat yolculuğundaki ilk adımı temsil ediyor.


Tekin, yazma serüveninin başlangıcını Ali Ural’ın atölyesinde keşfettiğini ifade etti. Yazma sürecinin kendisini nasıl geliştirdiğini ve her öyküsünün kendine özgü bir doğum süreci olduğunu vurguladı. Kimi öykülerinin birkaç gün içinde tamamlandığını, bazılarının ise aylar sürdüğünü belirtti.


Yazma Sürecinin Duygusal Yanı

Atölye süresince okuma konusunda bir endişe taşımadığını, çünkü Ali Ural’ın ona uygun kitaplar önerdiğini dile getirdi. Bu kişiye özel reçetelerin yanında, Refik Halit Karay, Sabahattin Ali gibi yazarların eserlerinin de başucu kitapları arasında yer aldığını aktardı.


Tekin, ev hanımlığı ve yazarlık arasındaki dengeyi sağlamakta zorluk çekmediğini, zaman yönetimiyle ilgili yaptığı düzenlemelerin önemine dikkat çekti. Yazmayı günlük hayatının bir parçası haline getirdiğinde bu dengeyi kurmanın kolaylaştığını ifade etti.


Ev Hanımları İçin Teşvik Edici Mesajlar

Ev hanımı olmanın yazmayı engelleyen bir durum olmadığını, aksine avantaj sağladığını belirtti. Yazmaya başlamak için gerekli olan zamanın, ev hanımlığı ile birlikte düzenlenebileceğini söyledi. Ayrıca, “Şehirler Arası” isminin, doğduğu yerlerden uzakta yaşayan herkes için anlamlı olduğunu vurguladı.


İlk kitabı için yaşadığı duyguların karmaşık olduğunu dile getiren Tekin, okuyucuların tepkilerinin kendisi için önemli olduğunu belirtti. Uzun süre zihninde taşıdığı bir projenin sona ermesinin verdiği rahatlığın yanı sıra, yeniden yazma korkusunun da bulunduğunu itiraf etti.


Gelecek Projeleri ve Kitabın Teması

Tekin, hayatın içindeki anları öykülemeye devam edeceğini ve yazma yolculuğunun nereye gideceğini bilmediğini açıkladı. “Şehirler Arası” kitabının geçmişle şimdi arasındaki yolculukları içerdiğini ve öykülerin birbirini takip ettiğini ifade etti. Kitap, Tekin’in çocukluk anılarıyla bugünün deneyimlerini harmanlıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.