Akdeniz »

Samsun'da Ramazan Pidesi Fiyatlarına Zam Yok

Samsun Fırıncılar Odası, Ramazan ayında dar gelirli ailelerin de pide tüketebilmesi için fiyatları artırmama kararı aldı.

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, bu yıl Ramazan pidesinin fiyatlarını artırmadıklarını belirtti. Geçen yıl 400 gram sade pide 2 lira, yumurtalı pide ise 2.5 liradan satılırken, bu yıl da aynı fiyatlarla satışa sunulacak.

Masraflara Rağmen Fiyat Artışı Yok

Yiğit, işçilik maliyetleri, SSK ve ham maddeye gelen zamlara rağmen bu yıl pidelerin fiyatlarını değiştirmediklerini ifade etti. "Ramazan ayında halkımızın sıcak pideyi daha rahat alabilmesi için zam yapmama kararı aldık" diyen Yiğit, fırınların belirlenen fiyat tarifesine uyması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, fırıncıların Ramazan ayında kazancının arttığını, bu nedenle pide fiyatlarının korunmasının önemli olduğunu aktardı. Yiğit, "Ramazan pidesinin fiyatına fırınların resmiyet olarak uyması gerekir. Bu tarifeye uyulmadığı takdirde denetleme yetkimiz var" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.