Akdeniz »

Kahramanmaraş'ta Tarihi Türk Evleri Sergisi Açıldı

Kahramanmaraş Piazza’da, tarihi Türk evlerinin sergilendiği "Bir Tarih Yeniden Canlanıyor" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Kahramanmaraş Piazza AVM’de düzenlenen sergi, Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından Tarihi Türk Evlerini Koruma Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen sergide, Mustafa Önyurt, Ahmet Kuşçu ve Zehra Çalışır tarafından çekilen toplam 34 fotoğraf, 20 tarihi konakta yer alan görüntülerden oluşuyor. Serginin açılışı, Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Belediye Başkanı Mahçiçek'ten Açıklama

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, serginin açılışında belediye olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini ifade etti. Mahçiçek, “Maraşımızın tarihsel zenginliğini yansıtan eski evleri, konakları sanatsal yönleriyle başarıyla fotoğraflayan arkadaşlarımızın sergisini açmak bizi mutlu ediyor. Belediye olarak sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


İlgili Katılımcılar ve İlgi

Serginin açılışında Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Havva Ece Saygaz ile belediye meclis üyeleri ve diğer davetlilerin de yer aldığı belirtildi. Sanatseverler tarafından büyük ilgi gören sergi, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel mirasını bir araya getiriyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.