Akdeniz »

Tebriz'de Türk Kültür Günleri Coşkuyla Devam Ediyor

Tebriz'de devam eden Türk Kültür Günleri etkinliklerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri büyük ilgi gördü.

Tebriz Kültür Salonu'nda düzenlenen organizasyona Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Sadik Nasafi katıldı. Başkan Gümrükçüoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Tebriz ile Trabzon arasındaki ilişkilerin güçlendiğine dikkat çekti.

Etkinlikte Duygusal Anlar

İki belediye başkanı arasında gerçekleştirilen konuşmalarda, Başkan Nasafi, Trabzon heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Tebriz’in tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaptı. Gümrükçüoğlu, Trabzon'daki misafirperverliği hatırlatarak Tebriz'e olan sevgisini dile getirdi.

Mehteran Konseri ve Tiyatro Gösterisi

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı sahne aldı. Katılımcılar, konser sırasında büyük bir heyecanla performansı izledi. Mehteran gösterisinin ardından Tebrizli sanatçılar, şehrin manevi dünyasını yansıtan bir tiyatro gösterisi sundu. Gösterinin sonunda Türk ve İran bayrakları birlikte açıldı. Etkinlik, Trabzonlu fotoğraf sanatçısı Metin Öztürk'ün Trabzon konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla devam etti.

Etkinlikler Bugün Sona Erecek

İran’ın Tebriz kentinde düzenlenen Türk Kültür Haftası etkinlikleri, bugün yapılacak organizasyonlarla sona erecek. Bu etkinliklerin, iki şehir arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirmesi bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.