Akdeniz »

Balıkesir'de Zeus Heykeli Satışına Darbe: 4 Gözaltı

Balıkesir'de jandarma, Zeus kafa heykelini 650 bin TL'ye satmaya çalışan 4 kişiyi yakaladı. Şahısların Kyzikos Antik Kenti çevresinde kaçak kazı yaparak buldukları heykeli satma girişimi engellendi.

Balıkesir'de, jandarma timleri, kısa bir süre önce tarihi eserleri satmaya çalışan suçlulara karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara bir yenisini ekledi. Jandarma, bu defa Zeus kafa heykelini 650 bin TL'ye satmaya çalışan 4 şahsı yakaladı. Şüphelilerin, Kyzikos Antik Kenti yakınlarındaki Hadrian Tapınağı çevresinde kaçak kazı yaparak ele geçirdikleri heykeli satmaya çalıştığı öğrenildi.

Operasyonun Detayları
Edinilen bilgilere göre, şüpheliler, İstanbul'da buldukları alıcıya heykeli satmak üzere yola çıktı. Jandarma, şahısları sıkı bir takip sonucu gözaltına aldı ve tarihi esere el koydu. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, daha önce de bin yıllık İncil ve 2 bin yıllık Tevrat'ı satmaya çalışan kişileri yakalayarak önemli bir başarı elde etmişti.
Jandarma, tarihi eser kaçakçılığına karşı yürüttüğü mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor ve bu tür suçların önüne geçmek için operasyonlarını artırmayı hedefliyor. Bu operasyon, tarihi eserlerin korunması adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.