Akdeniz »

LYS Maratonu Başladı: Adaylar Sınav İçin Sınıflarda Ter Döküyor

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu, İstanbul'da saat 10.00'da başladı.

LYS, 13-21 Haziran tarihleri arasında toplam 5 oturumda gerçekleştirilecek ve 953 bin 280 aday sınava katılacak. Bugün ilk oturum olan LYS-4 sosyal bilimler sınavı 135 dakika sürecek. Sınavda Tarih, Coğrafya-2, Felsefe Grubu ve Din Kültürü ile Ahlak Bilgisi Testi yer alacak. Sınava katılan adaylar, 09.30 itibarıyla polis tarafından arandıktan sonra sınıflara alındı.

Adayların Heyecanı Dikkat Çekti

Sınava girmek üzere İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsüne gelen adayların heyecanı gözlemlendi. Bazı adayların geç kaldıkları için koşar adımlarla sınıflarına girdiği dikkat çekerken, diğerleri sınav öncesi stres atmaya çalıştı. Adaylar sınav sırasında ter dökerken, velilerin bazılarının Kuran okuduğu, bazılarının ise zamanı gazete okuyarak geçirmeye çalıştığı gözlendi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.