Gülnar »

Ciğerlerimiz Yanıyor, 1 Mahalle Boşaltıldı

Gülnar İlçesi'nde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 1 mahalle boşaltıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Gülnar İlçesi'nde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki kızılçam ormanında sabah başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ilerlemeye devam etmesi üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi. 7 hava aracı, 40 arazöz, 20 su ikmal tankı, 4 dozer ve 200'ün üzerinde yangın söndürme personeliyle müdahale edilen yangın, bazı noktalarda kısmen kontrol altına alındı.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmaları devam ederken, şu ana kadar 250 hektarlık alanın yangından zarar gördüğü bildirildi.
 
Sabah saatlerinde başlayan yangına hızlı bir şekilde müdahale edildiğini kaydeden Çakacak, "Özellikle sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli bir rüzgar vardı şu an biraz dindi. Kontrol altına alma imkanı daha fazla. Bütün ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerleriyle ilgili olarak arkadaşlarında ifade ettiklerine göre henüz boşaltma ile ilgili bir tehlike söz konusu değil. Böyle bir tehlike olduğunda zaten biz gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızla beraberiz. Şuanda boşaltmayla ilgili veya yerleşim yerine tehlike arz ederek şekilde yangının büyümesi yok. Yangın şu anda 20-25 hektar civarında bir alanda devam etmekte" dedi.
 
 

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.