Akdeniz »

Danimarka polisi, Suriye’ye gitmek isteyen 3 kişinin pasaportuna el koydu

KOPENHAG - Danimarka polisi, Suriye’ye gidecekleri şüphesiyle 3 kişinin pasaportuna el koydu

KOPENHAG - Danimarka polisi, Suriye’ye gidecekleri şüphesiyle 3 kişinin pasaportuna el koydu. Daha önce de 2 kişinin pasaportuna aynı nedenle el koyulmuştu.

Polisin, başta Suriye ve Irak olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde devam eden savaşlara katılmak amacıyla ülkeden ayrılan aşırı radikal gruplarla mücadele kapsamında böyle girişimde bulunduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz aylarda Suriye’ye gitmek isteyen 2 kişinin pasaportuna el koyulmasının akabinde geçtiğimiz hafta da 3 kişinin pasaportuna aynı nedenle polis tarafından el koyulduğu ortaya çıktı.

Danimarka’da geçtiğimiz mart ayında yürürlüğe giren yeni kanunla birlikte polise, “cihatçı” olarak tanımlanan ve yurtdışındaki savaşlara katılmak için ülkeden ayrılanların pasaportlarına el koyma ve bu kişiler hakkında yurtdışı çıkış yasağı getirme hakkı verilmişti.

Pasaportlarına el koyulan 3 kişinin Jyyland Adası'nın doğu bölgesinde yaşadıkları ve kendilerine 1 yıl ülkeden çıkış yasağı getirildiği öğrenildi.




CİHAN

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.