Akdeniz »

Flaman Gazeteciler Derneği Başkanı Modern demokrasi normlarına aykırı

BRÜKSEL - Belçika Flaman Gazeteciler Derneği Başkanı Pol Deltour, İpek-Medya Grubu’na yönelik operasyonu sert bir dille eleştirerek, medyaya karşı inatla yürütülen susturma girişiminin bir an önce son bulması gerektiğini vurguladı


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

BRÜKSEL - Belçika Flaman Gazeteciler Derneği Başkanı Pol Deltour, İpek-Medya Grubu’na yönelik operasyonu sert bir dille eleştirerek, medyaya karşı inatla yürütülen susturma girişiminin bir an önce son bulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de yaklaşan erken seçim, IŞİD ve PKK’ya yönelik operasyonların tehlikeli bir kokteyle dönüştüğünü söyleyen Deltour, "Böyle bir ortamda Türk yetkililerin kendilerine sadık ve tek bir çizgide buluşan bir medya oluşturma hesaplarından endişe ediyorum." dedi.

Medyadaki muhalif sesleri susturma girişiminin 'büyük korkusu' olduğunu ifade eden Deltour, İpek Grubu’na yönelik polis baskının modern demokrasi normları ile bağdaşmadığını vurguladı.

Deltour, Belçika’daki gazeteciler olarak İpek Medya Grubu’na bağlı yayın organlarında görev yapan gazeteciler ile dayanışma içinde olduklarını da hatırlattı ve Avrupa’daki herkesin Türkiye’deki gelişmeleri şaşkınlıkla takip ettiğini söyledi. CİHAN


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.