Akdeniz »

Mali’nin kuzeyinde tekne alabora oldu 18 ölü

BAMAKO - Mali’nin kuzeyindeki Mopti eyaletinde Nijer nehri üzerinde insan ve yük taşımacılığı yapan kayık alabora oldu

BAMAKO - Mali’nin kuzeyindeki Mopti eyaletinde Nijer nehri üzerinde insan ve yük taşımacılığı yapan kayık alabora oldu. İlk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti.

Resmi açıklamaya göre Mali’nin Mopti ve Timbuktu eyaletleri arasında taşımacılık yapılan tekne, Bangou kasabasında battı. Alınan bilgiye göre 70 kişinin kurtulduğu olayda 4 kişi halen kayıp.

Timbuktu ve Mopti eyaletleri arası Nijer nehri üzerinden 720 kilometre uzaklıkta ve Timbuktu şehrine asfalt yol olmadığı için karayolu taşımacılığı tercih edilmiyor. Ulaşım, Afrika’nın en büyük ikinci akarsuyu Nijer üzerinden sağlanıyor.

Gine’den (Konakri) doğan Nijer nehri bin 750 kilometre uzunluğunda Mali’den geçerek, Nijerya’dan Atlas Okyanusuna dökülüyor. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.