Akdeniz »

Usulsüz dinleme davası başladı

ANKARA - Usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak aralarından Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ve İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı Recep Güven’in de bulunduğu 50 polis hakkında açılan davanın görülmesine başlandı

ANKARA - Usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak aralarından Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ve İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı Recep Güven’in de bulunduğu 50 polis hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Yoklamaların ardından sanık avukatları duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme sanık avukatların duruşmanın kapalı yapılması talebini reddetti. Yoklama sırasında söz alan Ömer Altıparmak, terörle mücadeleden dolayı tehdit edildiğini ve bu yüzden önceden korunduğunu söyledi. Adresini açık şekilde vermek istemeyen Altıparmak’ın adresi yazılı şekilde alındı.

Duruşmaya mahkeme başkanının iddianamenin son kısmını okuması ile başlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak’ın örgüt yöneticisi olduğu ileri sürülüyor. 130 sayfalık iddianamede 48 mağdur bulunuyor. İddianamede şüphelilere yöneltilen bazı suçlamalar ise şöyle: Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, iftira.
CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.