Güncel »

Mersin Neden Sisli, Mersin Neden Toz Bulutlu, Mersin Tozun Nedeni?

Mersin'de ve çevre Gaziantep, Hatay, Adana illerindeki siz ve tozun nedeni nedir, Neden tozlu, Neden sisli bu tür soruların tek bir yanıtı var ve nedenini öğrendiğinizde içinizi rahatlatacak.


@mersinhaber 'i takip et
Önceki gün sabah saatleri itibari ile başlayan tozlu ve sisli hava nedeniyle nereden ve nasıl geldiği bilinmeyen toz ve sisin, sebebi ortaya çıktı. Mersin ve çevre şehirlerdeki tozun sebebi Suriye üzerinden rüzgar ile oluşan çöl tozunun Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde bulunan şehirlerinin üzerine çöktüğü öğrenildi.
 
4 İli Esir Alan Toz Bulutu Nerden Geldi, Sebebi Ne?
 
Suriye den rüzgarın etkisi ile yükselen tozlar rüzgarın etkisiyle Akdeniz ve Güney Doğu şehirlerinin üzerini kapladı, birkaç gün toz bulutlarının kalacağı bilgisi edinilirken, şehirlerdeki yaşayan vatandaşlar ilk başlardan nereden geldiği ve nasıl ortaya çıktığı bilinmeyen toz bulutu nedeniyle tedirginlik yaşadı. Zaman zaman bu tür doğa olaylarının başka bir doğa olaylarını tetiklediği yada habercisi olduğu konuşulurken şehirlerin sıcaklık durumuna göre artan nemin etkisiyle hissedilen sıcaklığında bunaltıcı seviyeye ulaştığı kaydedildi. Havadaki toz nedeniyle sarı rengine yakın bir atmosfer tabakası gibi görünen gök yüzü, çölden gelen sarı tozun zerrecikleri ile insan sağlığını kötü olarak etkilemekte bu tür havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması ve solunum rahatsızlıkları yaşayanların bu konusunda daha dikkatli olmaları önerildi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.