Akdeniz »

Sistani, Türk işçilerin serbest bırakılmasını istedi

BAĞDAT - Irak'ta Şiilerin ruhani liderlerinden Ayetullah Ali Sistani, Bağdat'ta 'ölüm mangası' adlı grup tarafından kaçırılan 18 Türk işçinin serbest bırakılmasını istedi.

BAĞDAT - Irak'ta Şiilerin ruhani liderlerinden Ayetullah Ali Sistani, Bağdat'ta 'ölüm mangası' adlı grup tarafından kaçırılan 18 Türk işçinin serbest bırakılmasını istedi.

Shafaq News sitesinin haberine göre, Sistani adına açıklama yapan bir sözcü, "Bölgedeki olaylar ve trajedilerle hiçbir ilgisi olmayan masum insanlara zarar vermek ahlak, yasa ve meşruiyet dışıdır." dedi. Sözcü, bu tür eylemlerin İslam'a ve Ehl-i Beyt prensiplerinin yanı sıra devlete ve seçilmiş hükümete de zarar verdiğini vurguladı.

Öte yandan İran Devrim Muhafızlarına yakın Fars haber ajansı, kaçırılan işçilerin terör örgütü IŞİD'e destek veren kişiler için çalıştığını iddia etti. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.