Akdeniz »

'Köylerimiz 50 yıldır göç verince hayvan varlığı yarı yarıya azaldı'

KAYSERİ - Döner işletmecisi Feridun Tuncer, Kurban bayramı ve bayram öncesinde yükselen et fiyatları ile ilgili değerlendirme yaptı


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

KAYSERİ - Döner işletmecisi Feridun Tuncer, Kurban bayramı ve bayram öncesinde yükselen et fiyatları ile ilgili değerlendirme yaptı. Tuncer, “Son 40-50 yıldır hem yaşadığımız köyden kente göç, hem de güvenlik problemleri nedeniyle meralarımız boşaldı. Küçükbaş hayvan varlığımız son 30-40 yılda yarı yarıya azaldı” dedi.

Anadolu insanının büyükbaş hayvancılıktan ziyade küçükbaş hayvancılık yapmaya yatkın bir millet olduğuna işaret eden Tuncer, “Aslında coğrafyamız da, iklimimiz de buna uygun. Son 40-50 yıldır hem yaşadığımız köyden kente göç, hem de güvenlik problemleri nedeniyle meralarımız boşaldı. Küçükbaş hayvan varlığımız son 30-40 yılda yarı yarıya azaldı. Bugün yaşadığımız sorunların temelinde bunlar yatıyor. Biz küçükbaş hayvan varlığımızı kaybedince, kırmızı et fiyatlarındaki dengeleyici unsurumuzu kaybettik. Büyükbaş hayvancılığa kaldık. Oysa ki büyükbaş hayvancılık endüstriyel tarım istiyor. Bizim buna coğrafyamız da müsait değil. İklimimizde müsait değil. Büyükbaş hayvancılıkla da baş başa kalınca yem fiyatları devreye giriyor. Yemin de önemli bir kısmını ithal etmek zorunda kalıyoruz. Böylece et fiyatları tırmanarak devam ediyor. Şu anda aslında dünyada milli gelir 10 bin dolarlar seviyesinde olup da en az kırmızı et tüketen milletiz.” diye konuştu.

CİHAN


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.