Akdeniz »

Boko Haram'ın saldırıları yüzünden yarım milyon çocuk evsiz kaldı

ABUJA - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), El Kaide bağlantılı terör örgütü Boko Haram’ın son beş ayda gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 500 bin çocuğun evsiz kaldığını bildirdi

ABUJA - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), El Kaide bağlantılı terör örgütü Boko Haram’ın son beş ayda gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 500 bin çocuğun evsiz kaldığını bildirdi. Nijerya, Çad, Niger ve Kamerun’un kuzeyinde faaliyet gösteren örgütün son saldırılarıyla evinden olan toplam çocuk sayısı 1 milyon 400 bine ulaştı.

UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac Nijerya’nın kuzeyinde yarısından çoğu beş yaşından küçük yaklaşık 1 milyon 2 yüz bin çocuğun evlerinden kaçmak zorunda kaldığını açıkladı. Boulierac, bu rakamın Kamerun, Çad ve Nijer’de 265 bin olduğunu duyurdu.
CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.