Akdeniz »

Çipras Avrupa'nın ve dünyanın geleceği yüksek duvarlara bina edilemez

NEW YORK - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, mülteci kriziyle sadece yüksek duvarlar örerek mücadele edileceğini düşünen ülkelere tepki gösterdi.

NEW YORK - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, mülteci kriziyle sadece yüksek duvarlar örerek mücadele edileceğini düşünen ülkelere tepki gösterdi.

BM Genel Kurulu'na hitap eden Aleksis Çipras, "Bazıları bu krizle mücadele etmenin yolunun sadece yüksek duvarlar örmek olduğunu düşünüyor. Mültecilerin, mümkün olduğu kadar başkalarının sorumluluğunda olmasını zorlamaya çalışıyorlar. Çocuklar kapımızda ölürken Avrupa ve dünyanın geleceğinin daha yüksek duvarlar örmeye dayandığına inanmıyoruz." dedi.

"Çoğumuzun atalarının göçmen ya da mülteci olduğunu unutmamalıyız." diyen Çipras; ırkçılık ve yabancı düşmanlığının ortak prensipleri yok etmesine izin verilmemesini istedi. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.