Akdeniz »

Bursa’da su samuru foto kapana yakalandı

BURSA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2

BURSA - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan korunan alanlarda yaşayan yaban hayvanı türlerinin tespiti ve kayıt altına alınması çalışmaları kapsamında su samuru (Lutra-Lutra) görüntülenerek kayıt altına alındı.

2. Bölge müdürlüğüne bağlı birim avcılık ve yaban hayatı şube müdürlüğünce yürütüleni çalışma Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi İsmet Ceyhun Yıldırım eşliğinde devam ettiriliyor. Büyükorhan-Balıkesir sınırında yapılan fotokapan çalışmalarında IUCN kriterlerine göre kırmızı listede bulunan, yani nesli tehlike altına düşmüş olan hayvanlardan Su Samuru (Lutra-Lutra) görüntülendi. Bu bölgedeki su samuru yayılış alanının tespitinin yapılarak, alanın ‘Koruma Alanı’ olarak tescil edilmesi planlanıyor.
CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.