Akdeniz »

Norveç'te binlerce kişi kilise üyeliğini sonlandırdı

OSLO - Norveç'te binlerce kişinin kilise üyeliğini sonlandırdığı belirtildi


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

OSLO - Norveç'te binlerce kişinin kilise üyeliğini sonlandırdığı belirtildi. Ülkenin en büyük dini gazetelerinden Vårt Land'ın haberine göre, 2015 Ekim ayına kadar 11 binin 755 kişinin, Norveç Mekez Kilisesi'ndeki üyeliğinden çıktığı kaydedildi. Kilise yetkililerine göre, bu sayı tarihte bir ilk. Sayının 20 bine çıkması tahmin ediliyor.

Üye sayısının düşüş nedeni; her yıl yapılan kilise yönetimi seçimleri ve internet üzerinden 'üyelikten çıkış' isimli yeni uyugulama olarak gösterildi.

Norveç Katolik Kilisesi piskoposu Bernt Eidsvig’in, Norveç Katolik Kilisesi’ne sahte üye yapıp, devletten para yardımı aldığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Oslo Valiliği, kilisenin sahte üye göstererek devletten 50 milyon Norveç Kronu para yardımı aldığını açıklamış, kilisenin sadece 7 bin kişinin kiliseye üye olmak istemediği bilgisi verdiğini aktarılmıştı.

CİHAN


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.