Akdeniz »

Belçika’da 36 kişiye PKK'ya yardım ve yataklıktan tutuklama talebi

BRÜKSEL - Belçika Federal Savcılığı, 36 kişinin terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan dolayı tutuklanmasını istedi

BRÜKSEL - Belçika Federal Savcılığı, 36 kişinin terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan dolayı tutuklanmasını istedi. Tutuklanma talebinin gerekçesinde PKK’nın faaliyetlerini desteklemenin yanında, çocuk kaçırma, insanları esir alma ve ölüm ile tehdit de bulunuyor.

Federal savcılığın araştırmasına göre örgütün Belçika’daki üyelerinin batı Avrupa’da Kürt asıllı çocuk ve gençleri kaçırarak tehdit ettikleri belirtiliyor. Terör örgütü tarafından ailelerinden kaçırılan çocuk ve gençlerin, Belçika’nın farklı yerlerindeki kamplarda savaş teknik eğitimleri almalarının ardından Irak ve Yunanistan’a gönderildiği de bilgiler arasında yer alıyor.

Bunun dışında Belçika’daki PKK örgüt üyelerin resmi belgede ve özel evrakta sahtecilik suçu da işledikleri, önde gelen işadamlarından haraç kesme gibi suçlardan da yargılanacakları ifade edildi. Yapılan araştırmada haraç keserek para toplayan örgüt üyelerinin Belçika’nın Denderleeuw Belediyesi'nde bulunan ROJ-TV’yi finanse ettikleri ortaya çıktı. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.