Akdeniz »

Mersin'de Polis İzin Vermeyince Siyah Çelengi Yola Bıraktılar

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını protesto için AK Parti ilçe binası önüne çelenk bırakılmasına polis izin vermedi

MERSİN - Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını protesto için AK Parti ilçe binası önüne çelenk bırakılmasına polis izin vermedi. Bunun üzerine TOMA ve Çevik Kuvvet'in arasından geçen platform üyeleri siyah çelengi yola bıraktı.

Mersin'de DİSK, KESK, TMMOB, TTB öncülüğünde binlerce kişi Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto etmek için Özgür Çocuk Parkı'nda toplandı. Slogan atan ve çeşitle pankartlar ile saldırıda ölenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık AK Parti Akdeniz ilçe binasına doğru yürüyüş yapmaya hazırlandığı sırada önleri Çevik Kuvvet ve TOMA'larla kesildi.

Yapılan görüşmelerde platform üyelerinin herhangi bir olay çıkmaması teminatı vermeleri ve gerekli tedbirleri kendilerinin alacaklarını beyan etmeleri üzerine yürüyüşe izin verildi. Kalabalık İstiklal Caddesi ve Hastane Caddesini trafiğe kapatarak hükümet aleyhine sloganlar atarak metropol binasının yanından Zeytinlibahçe Caddesi üzerindeki AK Parti Akdeniz ilçe binasına yöneldi.

Grubun önü parti binasına 100 metre kala yine TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Grup sözcüleri ile polisler arasında yapılan görüşmeler sonunda zırhlı araç ve ekipler bir miktar daha geri çekildi. Y

apılan basın açıklamasının ardından sendika temsilcileri, polisin parti binasına yaklaştırmaması üzerine TOMA ve Çevik Kuvvet polislerinin arasından geçerek siyah çelengi yola bıraktı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.