Akdeniz »

Sur’da 4 gün sonra sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saat 05.00’den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saat 05.00’den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Yasağın sona ermesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: “Sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesinde) ve Yenişehir ilçesinde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat: 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Yenişehir ilçemizde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 günü saat:17.00 itibariyle, Sur ilçesi Sur içinde kalan Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde 12.10.2015 Pazartesi günü saat: 20:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Çalışmaların tamamlandığı Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde de 13 Ekim 2015 Salı günü saat:15.30 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, Sur ve Yenişehir ilçelerinde bazı mahalleleri kapsayan sokağa çıkma yasağı tamamıyla son bulmuştur.”

CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.