Akdeniz »

Rumların hava sahası Suriye yüzünden tehlikede

LEFKOŞA - Güney Kıbrıs’ın hava sahasında, Suriye’ye düzenlenen hava operasyonları nedeniyle tehlike yaşanabileceği bildirildi.

LEFKOŞA - Güney Kıbrıs’ın hava sahasında, Suriye’ye düzenlenen hava operasyonları nedeniyle tehlike yaşanabileceği bildirildi.

Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu Sorumlusu Hristos Petru, Suriye’ye düzenlenen hava operasyonları nedeniyle, Avrupalı ve uluslararası bazı kurumlar tarafından uyarı yapıldığını söyledi. Petru, bu uyarıda uyarıda, Suriye FIR Hattı’nın kullanıldığı bazı güzergahların, uçuş güvenliğinin sağlanması açısından değiştirilerek komşu FIR hatlarına yönlendirilebileceğinin belirtildiğini kaydetti.

Rum basını da böyle bir durumda, Rumların ileri sürdükleri (Güney) Lefkoşa FIR hattındaki hava trafiğinin önemli ölçüde artmasının beklendiğini ve Suriye’ye düzenlenen hava operasyonlarında füzelerin kullanılmasının, Lefkoşa FIR hattındaki uçuşların güvenliğini tehlikeye atacağını yazdı.

Gazetelere yansıyan haberlerde, Ercan Havalimanı’ndan yapılan müdahaleler ile Türkiye’nin Rum sivil havacılık makamlarıyla işbirliği yapmayı reddetmesinin de “Lefkoşa FIR Hattı”nda uçuş güvenliği sorunu yarattığı da iddia edildi. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.