Akdeniz »

Yunan parlamentosu yeni acı reçeteyi kabul etti

ATİNA - Yunanistan parlamentosu, kreditörler tarafından '3

ATİNA - Yunanistan parlamentosu, kreditörler tarafından '3. kurtarma paketi' karşılığında talep edilen ilk acı reçeteyi, iktidar partileri milletvekillerinin oylarıyla kabul etti. Atina, 2 milyar Euro'luk kredi diliminin serbest bırakılmasını bekliyor.

Yunan parlamentosu, kreditörler ile varılan 3 yıl sürecek 86 milyar Euro mali destek karşılığında talep edilen ilk kemer sıkma önlemlerinden oluşan listeyi kabul etti. Yasal düzenlemeler, iktidar partileri Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ve Bağımsız Yunanlar'ın (ANEL) 154 milletvekilinin 'evet' oyu ile kabul edildi. ANEL'den 1 vekil düzenlemenin bazı maddelerine 'hayır' dedi. 140 muhalefet partisi vekili ise kemer sıkma önlemlerine karşı oy kullandı. 300 üyeli parlamentoda oylamaya 294 milletvekili katıldı.

Ana muhalefet, yasal düzenlemelerin bütünü üzerinde 'hayır' oyu kullanırken, erken emeklilik maaşlarında kesinti öngören 14'üncü maddeye 'evet' dedi.

Kreditörlerin talep ettiği toplam 48 kemer sıkma önleminden 15'i gece yarısından sonra yapılan oylamada kabul edildi. Dün komisyonlarda iktidar partileri vekillerinin oylarıyla geçen önlemler listesi, gün boyu genel kurulda görüşüldü. Yasal düzenlemelerin ardından Atina'nın beklediği 2 milyar Euro'luk ikinci kredi diliminin serbest bırakılması bekleniyor.

Vergi artışı, sosyal sigortalar ve emeklilik sisteminde değişiklik, kamu idaresi, enerji piyasası, sağlık, toplu taşıma ve özelleştirmelerde köklü düzenlemeler içeren önlemler, vatandaşın cebini yakacak. Vergi kaçakçılığı ile mücadele kapsamında ise yüksek cezalar yürürlüğe girecek.


CİHAN

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.