Akdeniz »

Mülteciler Slovenya sınırına dayandı

LJUBLJANA - Macaristan'ın Sırp sınırının ardından Hırvat sınırını da jiletli tellerle kaçak göçmenlere kapatmasının ardından mülteciler belendiği gibi Slovenya güzergahına yönelmeye başladı.

LJUBLJANA - Macaristan'ın Sırp sınırının ardından Hırvat sınırını da jiletli tellerle kaçak göçmenlere kapatmasının ardından mülteciler belendiği gibi Slovenya güzergahına yönelmeye başladı.

Slvoenya hükümeti günde sadece 2 bin 500 mültecinin işlemlerini yapabileceğini açıklasa da kabul merkezlerine ulaşan kaçak göçmenlerin sayısı 8 bin 300'ü buldu. Pazar günü Makedonya'ya rekor sayıda mültecinin (10 bin) giriş yaptığı da dikkate alındığında Slovenya'ya binlerce insanın daha ulaşacağı tahmin ediliyor. Hava şartları; özellikle çocuk ve engellileri zorluyor.

Mülteci akınıyla ilgili komşu Hırvatistan'ı suçlayan Slovenya hükümeti, "Mültecileri kontrolsüz şekilde bilerek dağınık olarak yolluyorlar." açıklamasını yaptı. Bu sabah bin mültecinin trenle, bir o kadarının da otobüslerle Slovenya sınırına sevk edildiği belirtildi. Dün ülkeye 6 bin, bu sabah ise 4 bin göçmenin giriş yaptığı açıklandı.

Slovenya Meclisi, bugün mülteci akınına karşı askerlerin de görevlendirilmesi için hazırlanan tezkereyi oylayacak. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.