Akdeniz »

Kıbrıs açıklarında kurtarılan 140 mülteci İngiliz üssüne taşındı

LEFKOŞA - Aralarında kadın ve çocukların da olduğu iki teknede bulunan yaklaşık 140 Suriyeli mülteci, Limassol yakınlarında bulunan İngiliz üssü Ağrotur'a taşındı


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

LEFKOŞA - Aralarında kadın ve çocukların da olduğu iki teknede bulunan yaklaşık 140 Suriyeli mülteci, Limassol yakınlarında bulunan İngiliz üssü Ağrotur'a taşındı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada söz konusu olay doğrulandı. Bakanlık 140 sığınmacının İngiliz askeri üssüne taşındığını kaydetti.

Mültecilerin kurtarılması sonrasında açıklama yapan Ağrotur Egemen Üs Bölgesi Polisi (SBA) Polis Komiseri Vekili George Kiteos, söz konusu iki mülteci teknesinin balıkçılar tarafından görüldüğünü kaydetti.

Ağrotur Üs Sözcüsü Olivia Michaelides de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İngiliz Sivil Savunma'nın, Britanya üslerinden gelen talep üzerine yardım sağlamak amacıyla yüksek alarma geçirildiğini bildirdi.

CİHAN


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.