Akdeniz »

Bursa’daki terör operasyonunda 5 kişi tutuklandı

BURSA - Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 9 Eylül 2015’te düzenlenen gösterilerde terör örgütünü öven slogan attıkları, ev, otomobil ve işyerlerine zarar verdikleri gerekçesiyle önceki gün gözaltına alının 10 kişiden 5’i tutuklandı.

BURSA - Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 9 Eylül 2015’te düzenlenen gösterilerde terör örgütünü öven slogan attıkları, ev, otomobil ve işyerlerine zarar verdikleri gerekçesiyle önceki gün gözaltına alının 10 kişiden 5’i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Yenişehir’de 9 Eylül’de gerçekleştirilen eylemde terör örgütü PKK lehine slogan atan ayrıca vatandaşların ev, işyeri ve araçlarına zarar veren PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu belirtilen 10 kişi 21 Ekim’de düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada, bir ruhsatsız tabanca, 47 mermi, 2 ruhsatsız av tüfeği ile bu tüfeklere ait 140 fişek ele geçirildi. Ayrıca ile olaylarda kullanıldığı tespit edilen özel olarak yapılmış topuzlu sopa bulundu.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk eden şüphelilerden 5’i tutuklandı. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaylarla ilgili geçen ay düzenlenen operasyonda ise gözaltına alının 9 kişiden 4’ü tutuklanmıştı.

CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.