Akdeniz »

Kıbrıslı liderler Cuma günü yeniden bir araya gelecek

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında Cuma günü yeniden bir araya gelecek.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında Cuma günü yeniden bir araya gelecek.

Ara Bölge'de müzakereler için tahsis edilen binada yapılacak olan görüşme saat 10.00’da başlayacak. Görüşme, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barh Eide’nin himayesinde gerçekleştirilecek.

Liderler en son 12 Ekim’de görüşerek “henüz çözümlenmemiş” konuları müzakere etmiş ve ardından ara bölgedeki Chateau Status restoranda bir araya gelmişti.

Son liderler görüşmesinin ardından müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis ise kendilerine verilen talimat doğrultusunda mülkiyete ilişkin kriterler konusunda yoğun bir çalışma başlattılar.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de katılımıyla, başta mülkiyet kriterleri olmak üzere zor ve komplike konuların çözümüne yönelik bir ön hazırlık yapmak amacıyla 21 Ekim’de bir toplantı yapan müzakereciler 23 ve 26 Ekim’de de bir araya gelerek çalışmalarını sürdürmüştü. CİHAN

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.