Akdeniz »

Gesine Schwan El koyma kararı, iktidarı bırakmama girişimi

BERLİN - Alman Sosyal Demokrat Partisi üyesi, Siyaset Bilimcisi ve Eski cumhurbaşkanı adaylarından Gesine Schwan Türkiye’deki Koza-İpek Grubu'na el koyma kararını, 'ülkeyi yönetenlerin iktidarı bırakmama girişimi' olarak nitelendirdi


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
BERLİN - Alman Sosyal Demokrat Partisi üyesi, Siyaset Bilimcisi ve Eski cumhurbaşkanı adaylarından Gesine Schwan Türkiye’deki Koza-İpek Grubu'na el koyma kararını, 'ülkeyi yönetenlerin iktidarı bırakmama girişimi' olarak nitelendirdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Schwan, "Türkiye’yi yönetenler yerlerini korumak için baskı uyguluyorlar. Bu tür davranışlar hiçbir şekilde demokrasi ile bağdaştırılamaz. Demokratik bir ülkede medya her zaman özgür bir şekilde ifade hakkını kullanabilmesi gerekiyor." dedi.

MERKEL'İN ZİYARETİNE ELEŞTİRİ

Türkiye'de basın üzerindeki baskıların kalkmasını temenni eden Schwan, "Fakat böyle bir ortamda, yani seçimlerden de çok kısa bir zaman önce Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de Türkiye’yi ziyaret etmesini hiç doğru bulmadım. Bence Merkel bu ziyareti seçimlerden sonra gerçekleştirmesi gerekirdi." ifadelerini kullandı. CİHAN

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.