Akdeniz »

Güneydoğu’da halk, sandığa büyük ilgi gösteriyor

Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne büyük ilgi gösteriyor


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
DİYARBAKIR - Güneydoğu’da halk 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne büyük ilgi gösteriyor. Oy verme işleminin 07.00’da başladığı bölge illerinde halk sandığa gitmeye başladı. Diyarbakır ve merkez ilçelerinde halkın yoğun bir şekilde sandığa gittiği görüldü.

Doğu'da oy verme işlemi batı illerine göre bir saat erken başladı ve bir saat daha erken sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis ile bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında saat 07.00'da oy verme işlemenin yapılacağını açıklamıştı. Bu iller dışında kalan yerlerde ise oy verme işlemi saat 08.00- 17.00 saatleri arasında yapılacak.

Diyarbakır’da oy verme işleminin başlamasının ardından vatandaşlar, sandıklara giderek oylarına kullanmaya başladı. Güneşin doğuş saati olan 06.36’dan 24 dakika sonra sandık başında olan vatandaşlar oldu. Sandık başında görevli olan vatandaşlar ise gün aydınlanmadan görevlerinin başında oldu. CİHAN

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.