Akdeniz »

İzmir'de sandıklar açıldı oy sayımı başladı

İZMİR - İzmir’de 3 milyon 101 bin seçmen, 26

İZMİR - İzmir’de 3 milyon 101 bin seçmen, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 9 bin 32 sandıkta oy kullandı.

Sabah 08.00’de başlayan oy verme işlemi, 17.00’de sona erdi. Bazı vatandaşlar, oy verme süresinin tamamlanmasına birkaç dakika kala oylarını kullanmaya geldi. Ardından İzmir'de sandıkların mührü açılarak oy sayma işlemi başladı.

7 Haziran'daki genel seçime oranla İzmir'deki seçmen sayısı 16 bin 456 kişi arttı. Buna paralel olarak oyların kullanılacağı sandık sayısında da artış yaşandı. 7 Haziran'da vatandaşlar 8 bin 984 sandıkta oy kullanmıştı. İzmir'de en çok seçmen 356 bin 89 kişi ile Karabağlar, en az seçmen ise 7 bin 880 kişi ile Karaburun ilçelerinde bulunuyor.

CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.