Akdeniz »

İspanya’da huzurevini su bastı Yatağa bağlanan yaşlılar hayatını kaybetti

MADRİD - İspanya’nın kuzeydoğusunda bir huzurevini su basması sonucu 4 yaşlı kadın hayatını kaybetti ve 5 kişi de yaralandı.

MADRİD - İspanya’nın kuzeydoğusunda bir huzurevini su basması sonucu 4 yaşlı kadın hayatını kaybetti ve 5 kişi de yaralandı.

Barcelona’ya 120 kilometre mesafedeki Agramunt kentinde, şiddetli yağmur neticesinde bir nehrin taştığı ve ‘Rivera del Sio’ huzurevini sular altında bıraktığı bildirildi.

Sabah karşı meydana gelen olayda, alt katta kalan 9 yaşlıdan ancak beşi itfaiye ve polisler tarafından kurtarılabildi. Hastaneye kaldırılan 5 yaşlının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Agramunt Belediye Başkanı Bernat Sole, söz konusu huzurevinde kalan yaşlılardan bazılarının hareket kabiliyetlerinin kısıtlı olduğunu ve bazılarının da sağlık sorunlarından dolayı "uyumaları için yatağa bağlandıklarını" söyledi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, huzurevinde ölen 4 yaşlı kadının ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.