Akdeniz »

G-20 öncesi TGB’den Barack Obama protestosu

İSTANBUL - Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama'yı İstinye'de ki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) BaşKonsolusluğu önünde protesto etti


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İSTANBUL - Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama'yı İstinye'de ki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) BaşKonsolusluğu önünde protesto etti. Konsolosluk önünde göstericilerin önünü kesen polis ekipleri, göstericilerden Barack Obama'nın maketini aldıktan sonra basın açıklaması yapmalarına izin verildi.

İstinye'de bulunan ABD Başkonsolosluğu önüne gelen TGB üyeleri, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelecek olan ABD Başkanı Obama’yı protesto etti. Toplanan grup pankart açarak konsolosluk binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik önlemi alan emniyet ekipleri eylemcilerin yanlarında getirdikleri Obama maketi ile yürümelerini izin vermeyeceklerini söyleyerek kendilerine teslim edilmesini istedi. Göstericiler, bunun üzerine Obama maketini ekipleri teslim etti. “Titre Obama Türk Gençliği Geliyor” sloganları atarak konsolosluk girişine yakın bir noktaya gelen eylemciler, basın açıklaması yaptı. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, konsolosluk önünde ki caddeyi trafiğe kapatan polis eylem boyunca geniş güvenlik önlemi aldı.



CİHAN

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.