Akdeniz »

Madrid'de oturmayanların şehir merkezine araçlarıyla girmesi zorlaştırıldı

MADRİD - İspanya’nın başkenti Madrid’de hava kirliliğinden dolayı şehir merkezinde araba park etmek yasaklandı.

MADRİD - İspanya’nın başkenti Madrid’de hava kirliliğinden dolayı şehir merkezinde araba park etmek yasaklandı.

Madrid Belediyesi, nitrojen dioksit (NO2) seviyesinin yüksek çıkması üzerine, şehir merkezinde oturanlar hariç, belediye otoparklarında park etmeyi yasakladı. Bu karara uymayanları 90 Euro ceza bekliyor.

Şehir dışından bakıldığında bile fark edilebilen hava kirliliğine karşı önlemin 1. seviyesi olarak dün, çevre yolu M-30’da hız limiti 90’dan 70 km/saate indirilmişti.

Bu önlemlerin işe yaramaması halinde, 3. seviyede arabaların plakasına göre yüzde 50’sinin trafiğe çıkması yasaklanacak ve 4. seviyede şehir merkezinde trafik büyük ölçüde kısıtlanarak, insanlar toplu taşımaya yönlendirilecek. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.