Akdeniz »

Avustralya ve Japonya liderleri, Çin'in faaliyetlerinden endişeli

ANTALYA - Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Avustralyalı mevkidaşı Malcolm Turnbull ile G20 Zirvesi için bulundukları Antalya'da bir araya geldi.

ANTALYA - Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Avustralyalı mevkidaşı Malcolm Turnbull ile G20 Zirvesi için bulundukları Antalya'da bir araya geldi.

Avustralya Başbakanı Trunbull, Pekin ile Tokyo arasında bazı adaların egemenliği ve karasuları meselesinde Japonya'ya destek verdi ve Pekin yönetiminin Doğu Çin Denizi ve Güney Çin Denizi'ndeki faaliyetlerinin bölge için büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.

Abe ise Pekin'in yapay bir ada oluşturma çalışmasından sonra bir Amerikan savaş gemisinin bölgeye gelmesini desteklediklerini dile getirdi.

Görüşmede ayrıca ortak denizaltı üretimi ile ilgili ihtimaller ele alındı. CİHAN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.