Akdeniz »

Başkan Kocamaz'dan Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kocamaz’ın mesajı şöyle:  

BM Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabul edilmesinden bu yana her yıl 20 Kasım tüm dünyada Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Kabul edilen bu sözleşme ile çocuğun toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için barış, hoşgörü, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ruhuyla yetiştirilmesinin gerekli olduğu savunulmuş, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bütün dünya çocuklarının hakları koruma altına alınmıştır.  Bu nedenle çocuk hakları bugün tüm dünyanın üzerinde durduğu önemli bir konu haline gelmiştir.

Çocuk Hakları Sözleşmesi ile çocukların ihmal, istismar ve kötü muameleye karşı korunmaları için evrensel standartların yerleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu görev ise ilk olarak aileye, ülke yönetimine ve toplumlara verilmiştir.

Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşlardan, yıkımlardan, yoksulluklardan ve hastalıklardan hiç şüphesiz ki, en çok çocuklar etkilenmektedir. En derin yaralar onların minicik kalplerinde açılmakta, geleceğe olan inançları örselenmektedir. Bu nedenle çocuklarımıza daha yaşanılır, huzur ve güven ortamında yetişebilecekleri, barış içerisinde bir dünya bırakmak bizlerin en önemli ve en asli görevidir.

Bizler ulusal ve kültürel kimliğimizi, sevgi, barış ve hoşgörü ile harmanlamış, tüm dünya çocuklarına da din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın bu anlayışla yaklaşmış bir milletiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü çocuklarımıza hediye etmesi ve 23 Nisan’ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, bu anlayışın en güzel göstergesidir.

'Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi' hiçbir ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları sıralamakta ve güvence altına almaktadır. Bu nedenle, bu anlamlı gün sadece bir anma olarak değil, aynı zamanda bütün dünyada çocukların haklarının güçlendirilmesi, çocukların şiddetten korunması, çocuk istismarının önüne geçilmesi ve çocuklarımızın yaşadığı trajedilerin gündeme getirilmesi için bir fırsat olarak görülmelidir.

İnanıyorum ki, tüm dünya çocuklarımız, huzur içerisinde, daha yaşanılır, kendilerini ve geleceklerini güvende hissettikleri bir dünyaya kavuşacak, aydınlık günlere uyanacaklardır. Bu inançla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle selamlıyorum.

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.