Akdeniz »

Avustralyalı 2 kişi IŞİD'e finansman sağlamakla suçlanıyor

SİDNEY - Lübnan doğumlu iki Avustralya vatandaşı, Kuveyt’te IŞİD militanlarına destek olmak suçlanıyor


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

SİDNEY - Lübnan doğumlu iki Avustralya vatandaşı, Kuveyt’te IŞİD militanlarına destek olmak suçlanıyor.

Kuveyt Devlet Ajansı tarafından yapılan açılamaya göre, aynı soyadı taşıyan iki Avustralya vatandaşı, IŞİD terör örgütüne silah ve para yardımı yapmaktan dolayı suçlu bulundu.

Aynı olaya karışan ve grubun lideri olduğu belirtilen Lübnan pasaportlu bir diğer zanlı ise IŞİD'e ısıya duyarlı ve yerden havaya fırlatılan füze temin etmekle suçlanıyor. Kuveyt otoriteleri, olaya karışanların arasında Avustralyalıların dışında 5 Suriyeli, bir Kuveyt vatandaşı ve bir de Mısır vatandaşının bulunduğu bilgisini veriyor.

Zanlıların, IŞİD terör örgütü üyelerine eleman kazandırmak, Avustralya ve Türkiye üzerinden finansman sağlamakla suçlandıkları öğrenildi.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop’un ofisinden yapılan açıklamada, konuyla ilgili olarak ellerinde henüz yeterince bilgi olmadığı belirtildi. Bishop, "Bu aşamada şimdilik konuyla ilgili bir açıklamada bulunmayacağız." dedi.

Geçtiğimiz haziran ayında IŞİD tarafından bir Şii camine yapılan intihar saldırısında 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Najd Province isimli bir grup üstlenmişti.

Saldırı sonrasında 7 kişi idam cezası alırken, diğer 8 kişi ise 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları almıştı. CİHAN


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.