Akdeniz »

ISESCO Başkanı Terör saldırılarının İslam ile ilgisi yok

BAKÜ - İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) Başkanı Abdülaziz Bin Osman Tuveycri, terörün İslam dini ile bağdaştırılamayacağını söyledi

BAKÜ - İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) Başkanı Abdülaziz Bin Osman Tuveycri, terörün İslam dini ile bağdaştırılamayacağını söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 36. ISESCO Yürütme Konseyi toplantısında konuşan Tuveycri, çeşitli ülkelerde yaşanan terör eylemlerine dikkat çekti. Son günlerde yaşanan terör eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Tuveycri, Batı medyasında İslam dini konusunda yayınlanan yanlış mesajlara karşı mücadele edilmesi gerekliliğini savundu. İslami kurumların seslerinin uluslararası arenada duyuramadığını belirten ISESCO Başkanı, "İslam dininin bilim, barış, kültür, eğitim dini olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Terör saldırılarının İslam ile hiç bir ilgisi yoktur. Bütün kültür ve toplumlarda suç işleyen insanlar var. Budistlerin Budizm'e karşı, Hıristiyanların Hıristiyanlara karşı yaptığı cinayetleri dine bağlayamayız. Bu adaletli ve objektif olmaz. İslam barış, hoşgörü, farklı kültürlere saygı dinidir. Biz dünyaya bildirmeliyiz ki bu eylemler İslam demek değil. Paris'te yaşanan terör eylemlerini kınıyoruz. Aynı zamanda Yemende, Suriye'de, Irak'ta yaşanan terör eylemlerini de kınıyoruz. " dedi.

Azerbaycan Kültür Bakanı Ebülfes Garayev ve ISESCO Yürütme Konseyi Başkanı Boubacar Doukoure'nin de katıldığı toplantı 4 gün devam edecek. Toplantıda, 52 üye ülkelerden temsilciler de yer alıyor. ISESCO'nun geçen yılkı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, bir sonraki dönemin faaliyet planı ve bütçesi belirlenecek. CİHAN

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.