Akdeniz »

Büyükşehir'den Engellilere Yeni Bir Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, engelli bireylerin sosyal hayata daha fazla katılım sağlayabilmeleri için çalışmalarına devam ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O işbirliği içerisinde gerçekleştirilen ‘Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz’ projesiyle engelli vatandaşlar hem öğrenme hem de üretme ihtiyaçlarını karşılama fırsatı buluyor.

ENGELSİZ ELLERDEN MİS KOKULU SABUNLAR

‘Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz’ projesi kapsamında zihinsel engelli vatandaşlara el yapımı sabun üretimi alanında eğitim veriliyor.

Uzman hocalar eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde, zihinsel engelli bireyler hem el becerilerini geliştirme imkanı buluyor hem de bilgi ve deneyim kazanıyor.

Engellilerin sosyal hayata katılımlarını arttırmak, topluma daha kolay uyum sağlamaları, sosyalleşmeleri ve meslek edinmeleri amacıyla açılan sabun kursuna, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde ikamet eden, sosyal güvencesi olmayan, ekonomik gücü zayıf zihinsel engelliler arasından belirlenen 10 engelli birey katılıyor.

Bu tarz atölye çalışmalarının engelli bireyler için çok önemli olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Uzmanlar bu tarz kursları özellikle zihinsel engelli vatandaşlarımız için bir rehabilitasyon olarak değerlendiriyor. Bu kurslar sayesinde onların hayata karışmaları, kendilerine bir istihdam kapısı açmalarına olanak sağlıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımıza desteğimizi sürdüreceğizdedi.

12 Ekim 2015 tarihinde başlayan ve 12 Ocak 2016 tarihinde son bulacak olan el yapımı sabun üretimi kursunun sonunda ortaya çıkan eserler sergilenip satışa sunulacak.

MERSİN SESLERİNİ DUYACAK

İşitme engelli vatandaşlar Mersin Büyükşehir Belediyesi fidanlığında çiçek yetiştirmeyi öğreniyor.

12 Ekim 2015 tarihinde başlayan ve 3 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek olan kursta, engelli bireyler Süs Bitkileri Yetiştiriciliği hakkında teorik ve pratik eğitimden geçiyor.

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği kursunda, işitme engelli vatandaşların bilgi ve deneyim kazanırken bireysel çalışma alanında becerilerini güçlendirmeleri amaçlanıyor.

10 işitsel engelli bireyin eğitim aldığı kurs sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen bir bulvara kursiyerlerin yetiştirdiği çiçeklerin ekilmesi planlanıyor

 

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.