Akdeniz »

Londra Emniyeti'nden ‘Silahından vazgeç’ kampanyası

LONDRA - İngiltere’nin başkenti Londra’da Emniyet Genel Müdürlüğü, kent sakinlerinin silah bırakması için kampanya başlattı

LONDRA - İngiltere’nin başkenti Londra’da Emniyet Genel Müdürlüğü, kent sakinlerinin silah bırakması için kampanya başlattı.

Londra polisi, ‘Silahından Vazgeç’ (#Giveupyourgun) adıyla başlattığı kampanyada, kentte yaşayanlardan ateşli silahlarını bulundukları semtin karakoluna teslim etmelerini talep etti. Söz konusu kampanya kapsamında ruhsatsız silah bulunduranların da herhangi bir yasal yaptırımla yüzleşmeyeceği, ayrıca talep doğrultusunda isimlerinin gizli kalabileceği sözü verildi.

Londra Emniyet Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında duyurulan kampanyada, “Her silah polis memurları tarafından alınacak; gerek görülen bazı silahlar ise adli kontrolden geçirilecektir” denildi. Bu arada, kampanya çerçevesinde bu yıl, sahte ve kuru sıkı tabancaların da karakollara teslim edilmesi talep ediliyor. Duyuruda, sahte silahların da gerçek silahlar kadar gerçekçi göründüğüne dikkat çekiliyor.

23 Kasım’da başlayan kampanya 6 Aralık’a kadar devam edecek. Londra’da yaşayanlar, bu tarihler arası 24 saat açık hizmet veren yerel karakollara silahlarını bırakabilecek. CİHAN

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.