Güncel »

Enerji Bakanı Berat Albayrak’a Sordu: Rusya’nın Vurduğu Petrol Tankeri Size mi Ait

Milletvekili Eren Erdem, Rusya’nın 19 Kasım’da IŞİD’e ait olduğu iddiasıyla Türkiye sınırına yakın bölgede petrol tankerleri vurduğunu, bu olayın 5 gün sonrasında Türkiye’nin Rus uçağını düşürdüğünü İddia etti


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rusya’nın 19 Kasım’da IŞİD’e ait olduğu iddiasıyla Türkiye sınırına yakın bölgede petrol tankerleri vurduğunu, bu olayın 5 gün sonrasında Türkiye’nin Rus uçağını düşürdüğünü söyledi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdem, olayın çok ilginç bir tesadüf olarak kayıtlara geçtiğini anlattı. Yeni kabinede Enerji Bakanı olarak yer alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın, vurulan petrol tankerleriyle bir ilgisinin olup olmadığını sordu. Vurulan tankerlerin üzerinde Türkiye yazdığını öne süren Erdem, “Ortadoğu’da IŞİD’e ait neresi vurulursa altından Türkiye çıkıyor. IŞİD’e ait olduğu için vurulan tankerlerin üstünde Türkiye ifadesi geçiyor. Bu tankerlerin Türkiye’den oraya gittiği ve petrol taşıdığı bir gerçek. Ruslar bu tankerlerin IŞİD’e ait olduğu bilgisi ile bu tankerleri vurdu. Yakın kaynaklardan aldığım bir bilgiye göre, bu 500 TIR’ın Albayraklar’a ait olduğu söylenmektedir. Berat Albayrak’ın enerji bakanı olması akabinde Türkiye’nin enerji politikalarını IŞİD petrolleri üzerinden yönetip yönetmeyeceğini merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdem, ardından Berat Albay-rak’a şu soruları yöneltti: “Söylendiği gibi üzerinde Türkiye’nin açık bir şekilde damgasını taşıyan bu petrol tankerleri sizin bizatihi aile şirketinize mi aittir? Bu dokümanlar ekseninde Türkiye İsrail’e IŞİD petrolünü mü pazarlamaktadır? Sizin tankerlerinizle mi pazarlanmaktadır?”

Can Dündar’ın tutuklanmasıyla IŞİD’e silah sevkiyatı kabul edildi

Eren Erdem, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla, hükümetin IŞİD’e silah sevkiyatı yapıldığını kabul ettiğini söyledi. Can Dündar’ın, doğru bir bilginin ifşa edilmesi suçundan yargılandığını kaydeden Erdem, “İftira ettiği için, yalan istinatta bulunduğu için değil. Hâlâ bazı milletvekilleri ‘Bize iftira atıyorlar.’ diyor. Ben de diyorum ki, size en büyük iftirayı Savcı İrfan Fidan atıyor. İrfan Fidan, ‘Dündar ve Gül, gerçek olan bir devlet sırrını ifşa etmiştir.’ diyor. Nedir o sır? Türkiye’den IŞİD’e silah gittiği bilgisi. Savcı Fidan’a göre bu bilgi doğru. Dündar da bu doğru bilginin yayımlanması nedeniyle şu an Silivri Cezaevi’nde.” dedi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.