Akdeniz »

Talabani Partisi Bölgede Türk askeri istemiyoruz

ERBİL - Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisinde (Kürdistan Yurtseverler Birliği) siyasi büro üyesi Mela Bahtiyar, Irak’ta Türk askerin konuşlandırılmasını istemediklerini belirtti.

ERBİL - Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisinde (Kürdistan Yurtseverler Birliği) siyasi büro üyesi Mela Bahtiyar, Irak’ta Türk askerin konuşlandırılmasını istemediklerini belirtti.

Bağdat’a ziyarette bulunan Bahtiyar ve beraberindeki heyet, İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar Hekim ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından İslam Yüksek Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada Bahtiyar'ın, "Irak’ta Türk askerinin konuşlandırılmasına karşıyız. Bölgede Türk askeri istemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Şii lider Hekim'in "Irak egemenliği kırmızı çizgimizdir. Türk askerinin Irak’a gelmesi, Irak'ın rızası ile gerçekleşmemiştir. Bunun kabul edilir bir yanı yoktur." sözleri yer aldı.

Hekim ayrıca Irak ordusu, Heşdi Şabi milisleri ile Peşmerge güçlerinin, IŞİD’in kontrol ettiği bölgeleri tekrar kazanabilecek güçte olduklarını ve yabancı askerlere ihtiyaç duyulmadığının altını çizdi. CİHAN

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.