Teknoloji »

Xiaomi Mi 5 Akıllı Telefonu Nefes Kesiyor Xiaomi Mi 5 Özellikleri ve Fiyatı

Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi Mi 5 cihazını tanıttı. Yeni akıllı cihazın özellikleri şimdiden büyük ilgi gördü. İşte detaylar..


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
5.15 inç boyutundaki ekranında 1080 x 1920 piksel çözünürlük sunan cihazın IPS LCD kapasitif dokunmatik ekranı bulunuyor. Qualcomm‘un MSM8996 kod adında Snapdragon 820 yonga setinden gücünü alan cihaza iki adet 1.6 GHz saat hızında çalışan ve iki adet 1.8 GHz saat hızında çalışan Kryo çekirdeği eşlik ediyor. Cihazın grafik işlemci tarafında ise Adreno 530 yonga seti yer alıyor. 32 GB, 64 GB ve 128 GB depolama alanı ve 3 GB RAM / 4 GB RAM ile gelen Xiaomi Mi 5‘in artırılabilir kapasite seçeneği ise ne yazık ki bulunmuyor. Cihazın arka kısmında OIS destekli 16 MP çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına sahip kamera yer alırken, ön kısımda ise 4 MP çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına sahip öz çekim kamerası yer alıyor.
 
 
Çıkarılamaz 3.000 mAh kapasiteli batarya ile gelen Xiaomi Mi 5, sahip olduğu Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisi sayesinde 30 dakikada %83 şarj değerine ulaşabiliyor. Bu da demek oluyor ki Xiaomi Mi 5‘i normal şarj sürelerine nazaran daha hızlı şarj edebileceğiz. Cihazın işletim sistemi tarafında ise Android‘in en son sürümü olan Android 6.0 Marshmallow yer alıyor. Cihazın sahip olduğu sensör özellikleri arasında ise İvmeölçer, Jiroskop, Parmak İzi Sensörü, Yakınlık Sensörü, Barometre ve Pusula bulunuyor. Son olarak cihazın Siyah, Beyaz, Altın ve Seramik renk seçenekleri ile geleceğini de belirtelim.
 
Önümüzdeki hafta Çin pazarına sunulması beklenen cihazın fiyat etiketi ise sahip olduğu donanımına göre farklılıklar gösteriyor. 32 GB depolama, 1.8 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 820 işlemci ve 3 GB belleğe sahip olan model 306$ fiyat etiketiyle, 64 GB depolama, 2.15 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 820 işlemci ve 3 GB belleğe sahip olan model 352$ fiyat etiketiyle ve son olarak 128 GB depolama, 2.15 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 820 işlemci ve 4 GB belleğe sahip olan model ise 413$ fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.