Akdeniz »

ŞİİR CAFEDE KOCAMAZ GECESİ

Tarsusta Geleneksel Burhanettin Kocamaz Şiir Akşamı


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

MERSİN HABER- 2. Geleneksel  Burhanettin Kocamaz Şiir Akşamı  Tarsus'ta Yurttaş Şahbaz'ın Şiir Cafede yapıldı. Yurt genelinden çok sayıda şairin katıldığı etkinlikte,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Burhanettin Kocamaz da kendisine ait iki şiirini seslendirip okudu..

Başkan Kocamaz,  Tarsus'ta kendi adına düzenlenen '2. Geleneksel  Burhanettin Kocamaz Şiir Akşamı'na katıldı. Etkinliğe ayrıca,  Tarsus Belediye Başkanı Şevket Canprotokol üyeleri ile çok sayıda şair ve şiirsever de katıldı. Etkinlikte, ünlü şair ve söz yazarı  Ali Tekin Türe, bestekar ve söz yazarı  Vural Şahin, söz yazarı ve şair Mehmet  Ali Demircan'ın da aralarında bulunduğu birçok şair eserlerini seslendirdi.

Gecede bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, ilkokul yıllarından bu yana şiir yazdığını ve edebiyatla iç içe olduğunu ifade ederek, "Çocukluğumuzdan bu yana bizler hep şiirlerimiz, şarkılarımız, türkülerimizle büyüdük. Bunlar bizi bir arada tutan önemli değerlerimiz.  Tarsus'ta Şelale Şiir Akşamları'nı başlattık ve bu güzel etkinlikleri  Karacaoğlan Şiir Akşamları ile uluslararası bir boyuta taşıdık. 22 ülkeden şairin katılımı ile Türk dünyasının kültür ve dil birliğini devam ettiriyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından 'Sonsuzluk Döngüsü' adlı şiirini ve son dönemdeki şehitlere ithafen  Çukurca Şehitleri için yazdığı şiirini seslendiren Kocamaz, etkinliğe katılan şairlere plaket verdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.