Çamlıyayla »

Çamlıyayla'da Kutlu Doğum Coşkusu

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde düzenlenen kutlu doğum programında Peygamber Efendimizin mübarek kutlu doğumu kutlandı.


@mersinhaber 'i takip et

Çamlıyayla’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Belediye Düğün Salonunda “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

 

Hafız Hüseyin Akyürek'in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar İsa Emre, Peygamber Efendimizin yaşantısı ve hayatı hakkında örnekler sundu.

 

Her yönüyle Peygamber Efendimizin örnek alınması gerektiğini belirten Emre şunları söyledi: "Siyer kitaplarını bir alış veriş dükkanına benzetebiliriz. Bir dükkana eski elbiseyle girip, yeni elbiseyle çıkarız ya, siyer kitapları da buna benze. Hz. Peygamberi okuduğumuz zaman, eskiyi bırakmamız lazım. Giyimimizle, sözlerimizle, ilişkilerimizle eskiye dair ne varsa orda bırakmak lazım. Çünkü o siyer,bizlere yeni şeyler öğretiyor. Bu alış verişi yapmak zorundayız. Peygamber Aleyhi selam'a dönmek zorundayız. O'nu anlamak zorundayız.dedi.

Emre, konuşmasını, Asr-ı Saadete yaşanan birkaç örnek vererek tamamladı.

 

Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubun, okuduğu 40 Yaşındasın isimli şiir duygulu anlar yaşatırken, etkinlik Grup İhya’ın söylediği ilahilerin ardından, yapılan dua ile sona erdi. 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.