Çamlıyayla »

ÇAMLIYAYLA İĞNE OYASI GÜMÜŞLE BİRLEŞTİ

“Kazaziye Sanatı”nda ortaya çıkan göz nuru el emeği eserler bir sergide görücüye çıktı.


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-  Çamlıyaylada Valilik, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığı ile Kalkınma Bakanlığının destek ve SODES  projesi ile hayat bulan “Kazaziye Sanatı”nda ortaya çıkan göz nuru el emeği eserler bir sergide görücüye çıktı.

Çamlıyayla kaymakamı Samet Serin’in açılış konuşması ile başlayan törende, sergiyi Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak kursiyerle birlikte açtı.

Gümüş ile iğne oyasını birleştiren eserlerin sergide ortaya çıkan görüntüleri Vali eşini ve davetlileri mest ederken, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak TRT mikrofonlarına, “Çamlıyayla ilçemizde Sodes projesi kapsamında İğne oyasında gümüş işlemek sanırım ilk oluyor, bayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Önce Mersinde sonra Türkiye’de ve Dünyada inşallah bu güzellikleri tanıtmak ve pazarını sağlayarak kadınlarımıza bütçe katkısı sağlamak için yaptığımız projedir” dedi.

Daha sonra İğne Oyasına Gümüş ipi ile hayat veren ve bir birinden güzel eserler ortaya çıkarak 26 kursiyere sertifikaları Vali eşi Kevser Çakacak tarafından verildi.

 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.