Güncel »

ALMANYA'DAN MEKTUP VAR

Cihan Sendan ’biz dostluk şemsiyemizi her daim açık tutmaya kararlıyız.’


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-Türk-Alman Dostluk Federasyonu (DTF) Genel Başkanı Cihan Sendan, Almanya Parlamentosundan çıkan sözde soykırım ile ilgili önemli açıklamalar da bulundu..

 Sendan ”Türk Alman dostluğunun önemli bir ifadesi olan Kybele her daim sahiplerine takdim edilmeye devam edecektir. Dostluk şemsiyesini en ufak yağmurda kapatanlar samimiyetlerinin ölçüsünü gösterirler, biz dostluk şemsiyemizi her daim açık tutmaya kararlıyız. Türk Alman Dostluk Federasyonu devlet ilişkilerinden uzak halkın dostluğuyla ilgilenir. Devletler arasındaki menfaat ilişkileri bizi etkilemez. Populist siyasetçilerin sözleri ve tavırları hatta aldıkları kararlar bizim dostluğumuza zarar veremez. 400 bin melez evlilik yapmış Alman Türk insanları ile biz dostluğunda ötesine geçmiş akraba olmuş toplumlarız.

Şahsım ve temsil ettiğim Türk Alman Dostluk Federasyonu yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Alman toplumu Ermeni konusu ile ilgilenmeyecek kadar ayakları yere basan zeki bir toplumdur. Parlamento da alınan karar bizleri olduğu gibi Alman toplumunu da üzmüştür. Niye alındığı dahi belli olmayan bu karar ne bizim Alman dostlarımıza ne de Alman dostlarımızın bize olan sevgisini azaltmayacak tam aksine dostluğumuza verdiğimiz önemi bir kat daha arttıracaktır. Bilinçli şekilde Medyanın şişirdiği ve düşmanlık tohumları attığı ortadadır. Aklı selim zeki insanlar bu oyunlara düşmemiştir, düşmeyecektir!

Dostluk zor günlerde el-ele tutmak zorluklar karşısında beraberce dik durmaktır.” dedi. YKB


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.