Güncel »

Tatbikat Var Diye Kandırılan Mersinli Rütbesiz Askerde Tutuklandı

İstanbul'da askerlik yapan Mersinli er Ömer Taşan, 15 Temmuz gecesi, bir grup darbeci rütbeli komutan tarafından girişilen darbe girişiminden sonra tutuklanarak Silivri ceza evin gönderildi.


@mersinhaber 'i takip et

Darbe gecesiyle birlikte terhisine 15 gün kalan er Ömer Taşan,  iddiaya göre, komutanları tarafında tatbikat var denilerek, kışladan çıkarıldı. Çıkan olaylardan sonra gözaltına alınan Er Taşan, tutuklandı.

Durumu itiraz eden er Ömer Taşan'ın ailesinden Kadir Taşan; "Ömer Taşan İstanbul'da askerlik görevini yaparken, darbe gecesi 15 Temmuzdan itibaren terhisine 15 gün kalmıştı. Ömer, darbe gecesi, bazı hain komutanları tarafından, 'bu gece tatbikat var hazırlanın' denilerek kışladaki tüm askerler tam teçhizatlı şekilde kandırılmak suretiyle dışarı çıkarıldı. Ve ardından çıkan olaylar esnasında Ömer, komutanların isteklerini yerine getirmemesine rağmen polise teslim olduktan sonra gözaltına alındı. Daha sonra tutuklanarak Silivri cezaevine gönderildi. Ömer suçsuzdur. Bu yüzden Adalet Bakanlığının izniyle bir imza kampanyası başlattık. Tüm vatanseverleri suçsuz  askerin bırakılması için imza kampanyasına destek vermesini istiyoruz dedi. (MersinHaber.com)

İMZA KAMPANYASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.