Güncel »

Valilik Açıkladı: Mersin'de Gözaltı ve Tutuklamaların Sayısı

15 Temmuz 2016 günü ülkede yaşanan Darbe teşebbüsünün ardından Mersin'de gözaltına alınan ve yapılan tutuklamaların sayılarını duyurdu.


@mersinhaber 'i takip et

15 Temmuz 2016 günü ülkede yaşanan Darbe teşebbüsünün ardından Mersin'de gözaltına alınan ve yapılan tutuklamaların sayılarını duyurdu.

 

İşte Mersin Valiliğ tarafından gönderilen duyuru:

Ülkemizde 15.07.2016 günü gerçekleşen Anayasal düzeni yıkmaya yönelik kalkışmanın sonucu darbeye teşebbüs etmekten Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla DEMİRHAN dahil 8 askeri personel yakalanarak gözaltına alınmışlardır.
 
 Bu kapsamda; idari tedbirler alınarak çeşitli rütbelerde 264 emniyet mensubu, 75 hakim-savcı, 6 vali yardımcısı, İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 10 personel, çeşitli rütbelerde 14 askeri personel olmak üzere 873 kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştır.
 
 Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli soruşturmalar sonucu; 14 emniyet mensubu, 59 hakim-savcı, 5 vali yardımcısı, 3 jandarma personeli, 8 askeri personel olmak üzere 94 kişi tutuklanmıştır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 25.07.2016

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.